Popis
Broskve se skládají z vyváženého množství provitaminu a (betakarotenu), vitaminů skupiny B, vitaminu C a E, draslíku, hořčíku a vlákniny. Dále obsahují 9 % fruktózy a ostatních sacharidů a méně než 1 % proteinů. Sodík ani tuky se v nich prakticky vůbec nevyskytují. Dalo by se říct, že jejich složení je ideální pro srdce. Vitaminy A, C a E jsou nejlepší přírodní antioxidanty a jen málo potravin je obsahuje v tak vyváženém poměru. Tyto vitaminy chrání arteriální stěnu, což je významné zejména u koronárních cév. Vitaminy skupiny B (B1, B2, niacin a B6), jež se nacházejí v broskvích ve významném množství, jsou potřebné pro činnost srdečního svalu, který čerpá energii z mastných kyselin a sacharidů. Broskve jsou velmi bohaté na draslík a hořčík, základní minerály potřebné k udržování pravidelného srdečního rytmu. Díky tomu, že obsahují nejméně tuků ze všech druhů ovoce a mají i nejnižší obsah sodíku (1 mg/100 g), pomáhají v prevenci arteriální hypertenze a podporují srdeční činnost. Spojením medu a broskví tak vzniká úžasná super potravina.
Ovocný med
Květový med zpracovaný na pastovaný med + lyofilizované ovoce. Pouze dvě složky tvoří tento ochucený med, bez barviv a dochucovadel a pouze tyto dvě složky stačí k vytvoření dokonalé pochoutky, a to nejen chutí, ale i obsahem vitamínů, minerálů a stopových látek. Lyofilizované ovoce nebo také mrazem sušené ovoce, je sušeno speciálním postupem při proudění ledového vzduchu, kdy dochází k postupnému odpaření vody z plodů ovoce. Lyofilizované ovoce si tak zachovává perfektní neporušenou strukturu, dokonalou barvu i chuť, ale především vysoké hodnoty všech obsažených vitamínů a minerálů. Je křehké, křupavé a nejvíce se svým obsahem blíží čerstvému ovoci!
Podobné produkty
Hmotnost | 0.39 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.